Utrecht en Heerenveen gaan door

FC Utrecht en Heerenveen hebben zich gisteren geplaatst voor de kwartfinale van het nationale bekertoernooi. Utrecht won met 3-2 in Doetinchem van De Graafschap. Heerenveen versloeg in Velsen Stormvogels/Telstar met 3-1.

FC Utrecht verrichtte een klein wonder. De ploeg boog diep in de tweede helft binnen tien minuten een ogenschijnlijk kansloze achterstand tegen De Graafschap om in een voorsprong die na 90 minuten goed was voor een plaats in de kwartfinale van het toernooi om de KNVB-beker. Bij de laatste acht is Excelsior of Ajax 2 de volgende tegenstander. Deze ploegen spelen vandaag in Rotterdam.

Tot het laatste kwartier leek FC Utrecht, vorig jaar verliezend finalist tegen Ajax, kansloos. Hertog scoorde voor De Graafschap in de 12de en de 53ste, 2-0. In de 74ste minuut zorgde Roiha voor 2-1. Kuyt maakte in de 77ste minuut gelijk en in de 81ste zorgde Jochemsen voor de beslissing.

Het veld op de Vijverberg was door een zware sneeuwbui onbespeelbaar geworden. Scheidsrechter Braamhaar zag geen aanleiding tot afgelasting. Zondag had scheidsrechter Van Hulten dat in het competitieduel tussen beide teams wel gedaan.

Gehinderd door winterse omstandigheden won Heerenveen in Velsen. In het gevecht om een plaats bij de laatste vier stuit Heerenveen volgende maand op de winnaar van het duel tussen ADO Den Haag en PSV.

De eerste treffer kwam in de 51ste minuut van de voet van Gerald Sibon, de spits die onlangs werd overgenomen van Sheffield Wednesday. Denneboom scoorde in de 65ste minuut 0-2. Een benutte strafschop van aanvoerder Inia bracht Telstar in de 74ste minuut naderbij. Denneboom bepaalde de eindstand op 1-3.