Palestijnse gedood bij opblazen woning door leger

Een 65-jarige Palestijnse vrouw is vandaag dood aangetroffen onder het puin van een woning in het vluchtelingenkamp Al-Maghazi in de Gazastrook. Het huis was door het Israëlische leger opgeblazen. Het slachtoffer was half doof en had volgens Palestijnse veiligheidsbronnen waarschijnlijk Israëlische aanmaningen om weg te gaan niet gehoord. Het huis behoorde aan een stiefzoon van het slachtoffer, een militant van Yasser Arafats Fatah-organisatie die kort na het begin van de intifadah in september 2000 twee Israëliërs had gedood. Zelf werd hij bij die aanslag ook gedood. Het leger zegt dat zijn politiek om woningen van (vermeende) terroristen te verwoesten terroristen in spe ontmoedigt. Mensenrechtengroepen veroordelen dit als collectieve straf. Het aantal dodelijke slachtoffers van de intifadah staat nu op 2.920, van wie 2.177 Palestijnen en 687 Israëliërs.