Lekker lezen op weg naar Japan

Of hij voldoende ervaring in het bedrijfsleven heeft om zijn functie als raad-plaatsvervanger in de Ondernemingskamer van het Gerechtshof in Amsterdam goed te vervullen? ,,Dat mag een mens nooit van zichzelf zeggen.'' Hans Bax is in zijn bescheidenheid beïnvloed door het Japanse bedrijfsleven, waar hij vice-voorzitter is van Sakura Color Products in Osaka, fabrikant van schildersbenodigdheden. Bax is daarnaast bestuursvoorzitter van de Nederlandse holdingsmaatschappij, Sakura International, en werkte hiervoor onder meer als bestuurslid van Akzo Coatings. Ook is hij commissaris van Bruynzeel Potlodenfabriek en Koninklijke Talens en honorair consul van Polen. Bax heeft al wel bedacht wanneer hij de juridische stukken gaat doorwerken: ,,Als ik naar Japan vlieg en ik zit lekker, dan heb ik 24 uur om te lezen.'' Bax denkt dat het de komende jaren drukker gaat worden bij de Ondernemingskamer, waar hij sinds half december zit. ,,Toetsing zal toenemen. Natuurlijk is het een groot goed wanneer meningsverschillen onderling uitgedokterd worden, maar zo zit de mens niet in elkaar.''

personalia@nrc.nl

    • Freek Staps