Gerrit Ybema naar Omrop Fryslân

Oud-staatssecretaris Gerrit Ybema (57) begint een televisiecarrière. Vanaf aanstaande dinsdag presenteert hij een economisch programma op Omrop Fryslân. Het programma gaat `Hannel is hannel' heten, en ,,it giet oer bedriuwen dy't belangryk binne foar de ekonomy yn Fryslân'', zo schrijft de omroep in een verklaring. Ybema, volgens de omroep nu zelf doende een eigen bedrijf op te richten, gaat met de camera op bezoek bij Friese bedrijven en praat daar met ondernemers en de moeilijkheden van de regionale economische situatie. Van het programma worden in eerste instantie tien afleveringen gemaakt. Ybema, geboren en getogen Fries, was staatssecretaris van Economische Zaken in het tweede paarse kabinet. Daarvoor was hij Tweede-Kamerlid voor D66.

personalia@nrc.nl

    • Freek Staps