Wapens gevonden in villa te Vinkeveen

De politie van Amsterdam heeft vorige week vrijdag een grote hoeveelheid wapens gevonden in een villa in Vinkeveen. Dit heeft de politie vandaag laten weten.

In de woning werden tien vuurwapens, een aantal handgranaten en enkele honderden scherpe patronen voor diverse wapens aangetroffen. Alle wapens waren gereed voor direct gebruik. De politie heeft de vuurwapens en de munitie in beslag genomen.

De zaak kwam aan het licht toen de politie vorige week dinsdag een 34-jarige man bij een benzinestation in Amstelveen arresteerde, die in zijn auto twee geladen vuurwapens had liggen.

Naar aanleiding van die arrestatie besloot de politie huiszoeking te doen in de woning van de man in Vinkeveen. De man is opgesloten en voor de onderzoeksrechter geleid.

De politie bevestigt dat in het verleden Katja Schuurman in de villa heeft gewoond. Ze verhuurt het pand momenteel aan de man die de wapens in de woning had opgeslagen, aldus de politiewoordvoerder.

De actrice en presentatrice, die demissionair minister-president Balkenende enkele keren in haar programma heeft ondervraagd, heeft volgens de politie verder niets met de zaak te maken en wordt ook niet verdacht.

Meer mededelingen wil de politie niet geven.