Voltallig bestuur van kabelbedrijf UPC treedt af

Het voltallige bestuur van kabelbedrijf UPC treedt binnenkort af. De raad van bestuur wordt vervangen door toplieden van United GlobalCom (UCG), het moederbedrijf van de kabelaar. Dat bleek gisteren uit gegevens die UPC, dat in surseance verkeert, heeft ingediend bij de rechtbank in New York. De wisseling van de wacht maakt onderdeel uit van een grootscheepse operatie om de financiën van UPC weer op orde te krijgen. Het bedrijf heeft een schuldenlast van bijna negen miljard euro. Om de schuldsanering te realiseren, neemt het kabelbedrijf zichzelf over. De nieuwe eigenaar, New UPC, krijgt een ander bestuur en zal geen notering hebben aan de Amsterdamse effectenbeurs. Het huidige bestuur zal opstappen zodra UPC van de beurs is gehaald.

Gerectificeerd

Bestuur UPC

In het bericht Voltallige bestuur van kabelbedrijf UPC treedt af (4 februari, pagina 16) staat dat toplieden van United GlobalCom het UPC-bestuur vervangen. Vervanger is de vennootschap New UPC. De UPC-bestuurders krijgen een nieuwe functie bij New UPC.