Voetbalbaas voor Italiaanse rechter om fiscale fraude

De Italiaanse justitie heeft de competitieleider van de hoogste afdeling in het voetbal, Adriano Galliani, voor de rechter gedaagd. Galliani, die ook vice-voorzitter is van voetbalclub AC Milan, moet zich verantwoorden voor belastingontduiking. Aan de dagvaarding is een jaren durend onderzoek voorafgegaan. Het maakt deel uit van het onderzoek naar vermeende malversaties van het bedrijf Fininvest van de de vroegere AC Milan-voorzitter en huidige minister-president Silvio Berlusconi in de jaren negentig. Enkele (oud-)spelers van de club, onder wie Paolo Maldini en Franco Baresi, werden vrijgesproken van belastingontduiking. In de zomer van 2002 troffen de Nederlandse oud-Milan-spelers Frank Rijkaard, Ruud Gullit en Marco van Basten een schikking met de Italiaanse justitie. Zij werden eveneens beschuldigd van belastingontduiking.