De Gids komt met speciaal nummer Boekenweek

Een geschenk (Gala) van Ronald Giphart; vier essays in een cassette; een door Theo van den Boogaard getekende literaire quiz; een themanummer (`Ten grave!) van het literaire tijdschrift De Gids; en een door Jan Wolkers ontworpen poster. Dat zijn de initiatieven van de Stichting CPNB voor de Boekenweek 2003, die deze keer gewijd is aan het thema `leven en dood in de letteren'. In de Petruskerk in Sloterdijk, de oudste dodenakker van Amsterdam, vertelde CPNB-directeur H. Kraima gisteren dat Gala de hoogste oplage heeft uit de geschiedenis van het boekenweekgeschenk (780 duizend). Drie van de essay-auteurs, Nico ter Linden, Kristien Hemmerechts en Bert Keizer, presenteerden hun boekjes zelf; van de vierde, de in december gestorven Boudewijn Büch, werd een videoopname getoond. Zijn essay, over schrijversgraven, heet Zingende botten.