Aanleiding schietpartij jongetje onduidelijk

Het is nog niet duidelijk wat de aanleiding van de schietpartij was waaraan het 13-jarige jongetje Seder Soares zaterdagavond op het parkeerdek van metrostation Slinge in Rotterdam-Zuid is overleden. De politie, die een team van 25 man op de zaak heeft gezet, distantieert zich van de speculaties die in de pers de ronde doen.

De lezingen variëren van een boze automobilist die op een groepje jongens begon te schieten die zijn auto met sneeuwballen bekogelden, tot een oorlog tussen rivaliserende jeugdbendes waartussen het jongetje toevallig terecht kwam.

Vooralsnog zijn er slechts enkele getuigen verhoord. Volgens een woordvoerder van de politie Rotterdam is vandaag het buurtonderzoek begonnen.

,,We hebben nog geen signalement van de dader'', aldus de woordvoerster van de politie. Uit de eerste verhoren van één getuige kwam gisteren naar voren dat Sedra en wat vriendjes sneeuwballen aan het gooien waren. De schutter was alleen en reed in een rode auto. Maar dat moet nog nader worden vastgesteld.

Het bericht over jeugdbendes die elkaar naar het leven stonden, kon de politie niet bevestigen. Uit een onderzoek in politierapporten bleek volgens haar niets van een `bendeoorlog' in de wijk in Rotterdam-Zuid. Seder is van Kaapverdiaanse afkomst, een bevolkingsgroep die zelden betrokken is bij criminaliteit. Ter nagedachtenis van Seder houden schoolgenoten en de voetbalclub van Seder morgen een stille tocht. De politie heeft het informatienummer 08007444477 opengesteld voor eventuele tips.