Vijf filmprijzen voor Aranoa

De film Los lunes al sol (`De maandagen in de zon') van de Spaanse regisseur Fernando Leon de Aranoa (34) heeft zaterdag in Madrid vijf Goya's gewonnen, de meest prestigieuze filmprijs in Spanje. Los lunes al sol kreeg de prijzen voor de beste productie, regisseur, acteur (Javier Bardem), bijrol (Luis Tosar) en debuterende acteur (José Angel Egido). De film gaat over een groep werklozen die weer aan het werk proberen te komen. De jury heeft besloten de film naar Hollywood af te vaardigen als kandidaat voor de Oscar voor de beste buitenlande film. Le pianiste van Roman Polanski werd uitgeroepen tot beste Europese film. Pedro Almodóvars Hable con ella, die zeven nominaties had gekregen, kreeg maar één Goya, voor het beste originele script. De 55-jarige actrice Mercedes Sampietro kreeg de onderscheiding voor de beste actrice voor haar rol in Lugares comunes.