Verlies Barça ook zonder Van Gaal

Ook zonder Louis van Gaal als coach blijft Barcelona verliezen. De Nederlandse trainer werd afgelopen dinsdagochtend na de teleurstellende resultaten in de Spaanse voetbalcompetitie ontslagen, maar zijn vertrek heeft nog geen ommekeer teweeg kunnen brengen: Barcelona verloor zaterdagavond de uitwedstrijd tegen Atletico Madrid met 3-0.

Het was de negende nederlaag dit seizoen en de derde op rij. In twintig wedstrijden zijn nu 23 punten behaald. Alleen in 1940 beleefden de Catalanen een slechter seizoen en werd ternauwernood degradatie voorkomen.

Radomir Antic, de opvolger van Van Gaal, zat zaterdag nog niet op de bank. Dat doet hij vanaf komend weekeinde. De assistent van Antic, Jesus Antonio de la Cruz, nam tegen Atletico de zaken waar. Ook hij zag dat Barcelona vooral kwetsbaar is in de defensie. De la Cruz kon geen beroep doen op de geschorste Kluivert en Cocu.

Koploper Real Sociedad verloor voor het eerst dit seizoen. Atletic Bilbao was met 3-0 te sterk. Real Madrid profiteerde maar half. De club raakte in Barcelona twee punten kwijt. Espanyol hield de nummer twee van de ranglijst op 2-2, na een voorsprong van 2-0.

Deportivo la Coruña profiteerde van de misstappen van de concurrenten door met 2-0 (één doelpunt van Makaay) van Real Betis in Sevilla te winnen.