Stroomstoringen in delen Rotterdam

Een stroomstoring heeft zaterdag de Rotterdamse wijken Hillegersberg en Katendrecht platgelegd. Het heeft ruim acht uur geduurd voor energiebedrijf Eneco de storing verholpen had.

De stroom viel iets na zeven uur 's ochtends uit in Hillegersberg. Door een kabelbreuk kwamen 1.500 aansluitingen in de wijk zonder elektriciteit te zitten. Veel huishoudens kwamen in de kou, omdat hun cv-ketels op elektriciteit werken. Ook winkels moesten de deuren sluiten. Volgens een woordvoerder van Eneco is een kabelbreuk de oorzaak van de storing. ,,Het bleek alleen lastig de exacte locatie van de breuk op te sporen'', aldus de woordvoerder.

Toen rond half twee 's middags de storing in Hillegersberg grotendeels verholpen was, viel de elektriciteit uit in de wijk Katendrecht in Rotterdam-Zuid. Die was rond half vier opgelost. De storingen houden geen verband met elkaar, aldus een woordvoerder. Eneco geeft gedupeerde particulieren en ondernemers 35 euro compensatie. Grote bedrijven die zijn gedupeerd door de storing krijgen meer geld.

De incidenten van eergisteren vormen de derde (en vierde) stroomstoring sinds december vorig jaar die delen van Rotterdam hebben platgelegd. Begin december viel bij circa 300.000 huishoudens in de regio Rijnmond de elektriciteit uit nadat een vorkheftruck tegen een bovengrondse transportleiding was gebotst. In het centrum van Rotterdam viel de stadsverwarming uit.

Later die maand viel bij 1.500 huishoudens in Hoogvliet de stroom uit. De oorzaak was een kapotte kabel.