CNV reageert fel op meerjarenplan en looneisen FNV

De vakcentrale FNV wil onder meer dat de lonen tot 2007 gemiddeld met 2,5 procent stijgen. Als het kabinet vasthoudt aan 1,5 procent betekent dat achterstelling van werknemers in de collectieve sector en mensen met een uitkering, en dat vindt de vakcentrale ,,onaanvaardbaar''.Dat schrijft het FNV in een brief aan formateur Donner. CNV-voorzitter Doekle Terpstra reageerde fel op de FNV-loonvoorstellen. ,,Eerst is met veel moeite loonmatiging voor 2003 afgesproken. En nu gaat De Waal vooruitlopen naar 2007. Ridicuul.'' Een FNV-woorvoerder zegt dat de 2,5 procent is gebaseerd is op de loonraming van het CPB voor de periode 2005- 2007. ,,Terpstra had ons even moeten bellen, dan was er niets aan de hand geweest.'' PvdA en CDA wijzen het loonvoorstel van de FNV af.