`We zijn toch blij met deze uitslag'

,,Zoveel stemmen? Ik wist alleen hoeveel stemmen de partij had gehaald. Wat leuk. We zijn ook heel blij met de uitslag, ook al zijn we dan niet in het parlement gekomen. We hebben in korte tijd veel mensen weten te bereiken.

,,We hadden een vrij intensieve campagne moet ik zeggen, ook al hadden we niet veel geld. Veel op internet, folderen, mensen aanspreken. We kregen ook relatief veel aandacht van de regionale tv en radio. En we hadden acteurs ingehuurd die zich verkleedden als jager of die met een bontjas aan liepen. Dan vroegen ze de mensen of ze die jas mooi vonden en zo kreeg je dan een gesprek. Die jassen waren echt, die krijgen we soms van mensen die zo'n jas erven en niet weten wat ze ermee aan moeten.

,,We hadden ook een nationaal radiospotje dat veel succes heeft gehad: een gebed voor de dieren, dat werd uitgesproken door een dominee. Die stond bij ons op de lijst. We hadden veel stemmen, 47.754, maar net te weinig om de borgsom terug te krijgen. Dat komt doordat we in Overijssel 40 minuten te laat waren om ons aan te melden. Als we daar ook hadden meegedaan, kregen we dat geld nu terug. Het was best veel, meer dan elfduizend euro. Maar we krijgen nog steeds veel reacties, ook van mensen die wel fondsen willen werven, dus ik denk dat het wel goed komt.

,,In de Kamer hadden wij het dierenwelzijn weer op de agenda willen zetten. En als dat dan werd opgepakt, waren we er mee opgehouden. Dan zou de partij niet meer nodig zijn.''