Tiener erft Onassis-miljarden

Athina Roussel, kleindochter en enige erfgenaam van de steenrijke reder Aristoteles Onassis is woensdag achttien jaar geworden en heeft daarmee de beschikking gekregen over haar erfenis, onder meer bestaande uit landgoederen, schilderijen, juwelen, beelden van Rodin, het Griekse eiland Scorpios, aandelen, een privévliegtuig en een grote hoeveelheid geld, verspreid over rekeningen bij meer dan tweehonderd banken. Alles bijelkaar is de erfenis een slordige 2,3 miljard euro waard.

Darmee is Athina, die zich vanaf nu de achternaam Onassis wil dragen, een van de rijkste vrouwen ter wereld – rijker dan de Britse koningin Elizabeth II.

Athina, een enthousiast paardrijdster die in 2004 Griekenland hoopt te vertegenwoordigen op de Olympische Spelen, wordt door de mensen in haar omgeving zoveel mogelijk uit de publiciteit gehouden. Des te gretiger is uiteraard de boulevardpers, mede omdat haar familiegeschiedenis leest als het script van een Amerikaanse glamourserie uit de jaren tachtig.

Grootvader Aristoteles scheidde in 1959 van zijn eerste vrouw Tina nadat hij was vreemdgegaan met operazangeres Maria Callas, die hij negen jaar later dumpte voor Jackie Kennedy. Alexander, de zoon van Aristoteles en Tina, verongelukte in 1974 op 25-jarige leeftijd in een vliegtuig. Aristoteles stierf een jaar later, en Tina pleegde zelfmoord. Christina, hun depressieve drugsverslaafde dochter, koos steeds de verkeerde mannen uit. Ze raakte zwanger van de vierde, Thierry Roussel, maar ook die bedroog haar – met een blond topmodel met de bijnaam `thunder thighs' en met een Zweedse bij wie hij twee kinderen verwekte, voordat hij zijn scheiding van Christina in de krant aankondigde.

Christina overleed zelf in 1988, toen hun dochtertje Athina drie was, aan een overdosis slaap- en afslankpillen, maar daarvoor verwende ze haar kind schaamteloos. Athina kreeg een kudde schapen kado toen ze een kinderliedje over schapen kon zingen en haar poppen droegen Diorjurkjes en Chanelpakjes.

Athina Roussel, die zich sinds woensdag Athina Onassis noemt, is `zo gewoon mogelijk' opgevoed (inclusief dagelijkse ritjes naar school in een kogelvrije limousine) door haar vader en de Zweedse, met wie Athina goed bevriend zou zijn. Ze wonen met zijn allen in Zwitserland. Athina zelf zou een twaalf jaar oudere Braziliaanse vriend hebben, een succesvol springruiter, die al getrouwd is en een kind heeft.

Het wachten lijkt nu op de volgende aflevering van deze soap, maar volgens een woordvoerder van de familie is Athina een heel serieus meisje dat haar leven niet door wat geld laat veranderen.

De Britse krant The Guardian rekende vast voor haar uit hoeveel pakjes diepvriesdoperwten ze voor haar erfenis kan aanschaffen (1.411.764.706).