Soundsurfer

De nieuwe Nederlandse groep Soundsurfer debuteerde onlangs met de cd `Allow Me', die verrassend verzorgd en `af' klinkt, zonder glad te worden. Dat is een prestatie. De vier muzikanten komen uit Tilburg, twee zitten daar op de Rockacademy. Soundsurfer speelt melancholische popliedjes waarbij de melancholie geen excuus is voor zwaarmoedigheid. Integendeel, de liedjes op `Allow me' hebben weliswaar hun melodie meestal in mineur, maar de arrangementen bezitten zo'n spanning dat ze nooit te zwaar worden. De zang van Bökkers neigt soms naar een beschaafde Kurt Cobain, soms klinkt hij wat nietszeggend. De invulling van de liedjes bestaat uit veel verschillende instrumenten die samen lijken te vloeien tot een gesmeerde stroom van klank. Er zijn geen solo's, alles staat in dienst van de voortvarendheid. Alle bandleden leveren achtergrondkoortjes, die grotere kracht en gewicht geven aan de vocalen. Af en toe springt er toch een stem of een gitaar uit de band, als om een zekere dwarsheid uit te drukken.

Soundsurfer Allow Me (100010-2)

    • Hester Carvalho