Ongeïntegreerde advocaat

Famile Arslan, advocaat met hoofddoek, kan het dragen van een burqa wel waarderen. Zij meent dat Nederlandse bezwaren ertegen worden veroorzaakt door associatie met de Talibaan. Zelf denkt ze dat het voor de draagsters ,,juist in een land als Nederland heel bevrijdend kan werken''.

Zij licht dit niet nader toe en het lijkt mij ook inderdaad niet uit te leggen. Hoezo, juist in Nederland? Loopt het hier vol met geheime politie? Of is het interessantdoenerij?

De boodschap die burqa-dragende scholieren ermee afgeven aan hun leraren en medeleerlingen komt op mij over als: we vertrouwen jullie niet, en wat jullie van ons vinden interesseert ons niet. Het is pure anti-integratie, en dat mag dus juist door een school niet toegelaten worden.

Is een advocaat die dit goedpraat zelf wel geïntegreerd?

    • T. Pilaar