Groove Armada: Lovebox

Groove Armada heeft haast. Net een jaar na het album `Goodbye Country Hello Nightclub', en terwijl de daarvan getrokken single My Friend nog in de hitlijsten figureert, melden Andy Cato en Tom Findlay zich al met hun vierde album. `Lovebox' hinkt duidelijk op een paar gedachten te veel. Aan de ene kant probeert men het imago van leveranciers van sfeervolle chillout-muziek, zoals gevestigd op de tweede cd `Vertigo', van zich af te schudden met uitstapjes naar uiteenlopende, opzwepend bedoelde stijlen als ragga en rock, anderzijds verwijzen nummers als Think twice (met Neneh Cherry) en Remember (met de gesampelde stem van Fairport Convention-zangeres Sandy Denny) opzichtig naar het nostalgische geluid van hun eigen hitklassieker At the river. Alleen de housenummers Easy (met een mooie Cerrone-sample) en het titelstuk kunnen er echt mee door. Als er echt een Groove Armada-plaat in de kast moet staan, dan `Vertigo' maar en niet dit halfbakken product.

Groove Armada: Lovebox (Jive Electro 9224712, distr. Zomba)

    • Jacob Haagsma