Gretta en de holocaust

Het laatste woord inzake de kwestie Duisenberg is met de bijdrage van Joris Luyendijk (Z, 11 januari) gezegd. De correspondent geeft blijk van een groot inlevingsgevoel en inzicht in de Midden-Oostenproblematiek. Zonder de Israëlische misdaden jegens het Palestijnse volk te bagatelliseren, weet hij opkomende anti-Israëlische en daaraan verbonden antisemitische sentimenten in perspectief te plaatsen. Zijn vaststelling dat je als Arabier in het Midden-Oosten nergens meer vrijheid hebt dan in Israël, moet dan ook niet als een vergoelijking van het keiharde Israëlische veiligheidsbeleid worden beschouwd, maar als een aanklacht jegens de Arabische wereld.

Laat zijn bijdrage een voorbeeld zijn voor activisten die niet, zoals mevrouw Duisenberg, hun geloofwaardigheid willen verliezen.

    • Arjaan Hijmans van den Bergh