Cohen is voor sluitingstijden op de Wallen

De Amsterdamse burgemeester Cohen pleit voor sluitingstijden voor raamprostituees. Daarmee wil hij de overlast in gebieden als De Wallen, Singel, Ruysdaelkade en Spuistraat tegengaan. Het idee om de openingstijden van het wereldberoemde Amsterdamse nachtvertier te beperken, bestaat al langer bij de politie. De raamprostituees trekken in de late nachtelijke uurtjes vaak dronken of lastige klanten aan als er in de stad nergens anders meer iets is te beleven. Bovendien zijn de prostitutiegebieden vaak een aantrekkelijke plaats voor bijvoorbeeld verslaafde tippelaarsters, drugsdealers of zakkenrollers. De gemeente krijgt veel klachten van buurtbewoners, zegt een gemeentewoordvoerster vrijdag. ,,Zij zullen blij zijn als de sluitingstijden er komen.'' Hoe de plannen er precies uit komen te zien, kon zij nog niet zeggen.