Woensdrecht werft abonnees voor KPN

De Noord-Brabantse gemeente Woensdrecht gaat ADSL-abonnees werven voor het telecombedrijf KPN. Daarvoor hebben beide partijen gisteren een intentieovereenkomst getekend. ADSL is een verbinding die geschikt is voor snel internet.

Als de gemeente erin slaagt voor 10 maart ten minste 825 potentiële abonnees te vinden, zal KPN de centrales aanpassen voor ADSL in de kleinere dorpen van de gemeente. In de gemeente Woensdrecht is snel internet via ADSL nu alleen mogelijk in de kernen Hoogerheide en Woensdrecht.

Aanpassing van de centrales voor de kleine kernen Huijbergen, Putte en Ossendrecht is volgens KPN vooralsnog niet rendabel.

Komen er echter in één klap 825 abonnees bij, dan zouden de financiële rekensommem volgens KPN er beter uitzien.

Krijgt de gemeente 975 aanmeldingen of meer, dan heeft KPN zich verplicht alle aanpassingskosten voor zijn rekening te nemen. Blijken minder mensen in breedband-internet geïnteresseerd, dan betaalt Woensdrecht voor iedere klant die men tekort komt 400 euro, met een maximum van 90.000 euro.

De gemeente verwacht echter dat het vereiste aantal aansluitingen ruimschoots wordt gehaald, waardoor het financiële risico gering is.

Volgens M. Boerema van KPN heeft het telecombedrijf nog niet eerder een dergelijke overeenkomst met een gemeente afgesloten. Blijkt het een succes, dan is volgens Boerema niet uitgesloten dat KPN vergelijkbare overeenkomsten sluit met andere gemeenten.