Televisie en Radio Voorkeur

ACTUALITEITEN

Twee vandaag. Reportage over Heineken-ontvoerder Cor van Hout die met veel eerbetoon is begraven. Verder Leen van Dijke (ChristenUnie) die zijn Kamerzetel moest afstaan aan Tineke Huizinga-Heeringa. Ned.2, 17.35-18.43u.

Netwerk. Reportage over de Amsterdamse onderwereld naar aanleiding van de begrafenis van de misdadiger Cor van Hout. Ook de Amerikaanse aanvalsplannen op Irak. Ned.1, 20.30-21.00u.

Nova. Reportage over de toename van het aantal hiv- en aidsgevallen in Nederland met o.a. Roel Coutinho van GGD Amsterdam. Ook de begrafenis van de crimineel Cor van Hout en het vervolg in de kabinetsformatie. Ned.3, 22.20-23.15u.

Nieuws aan tafel. Discussie over Volkert van der G., integratie en opstelling van Bush met betrekking tot een aanval op Irak. RTL4, 22.30-23.30u.

PRAATPROGRAMMA

TV-show. Gesprek met hovenier Rob Verlinden en zijn levenspartner over het tv-programma Robs tuinreizen. Ned.2, 21.53-22.30u.

Studio Sport, vak M. Oud-tennisster Brenda Schultz praat het leven na haar tenniscarrière en over de tennis- en sportkampen die zij organiseert voor kinderen. Verder PSV-coach Guus Hiddink over zijn NOC*NSF-prijs voor `beste coach van het jaar'. Ned.2, 22.45-23.35u.

Krachtstroom. Mr. Pieter van Vollenhoven en oud-minister Elco Brinkman praten over `het glazen huis' van Van Vollenhoven en Brinkmans mogelijke terugkeer in de politiek. Ned.1, 23.52-0.27u.

DRAMA

Oude koeien. Eerste aflevering van een 6-delige serie over de strijd tussen twee eenzame dames op leeftijd. Gisteren door Henk van Gelder besproken. Ned.3, 20.28-20.40u.

FILM

Protocol (Herbert Ross, 1984, VS). Politici krijgen een lesje in democratie in komisch vehikel voor Goldie Hawn volgens het stramien van Private Benjamin. Serveerster verijdelt moordaanslag op oosters staatshoofd en krijgt baan op doortrapt State Department. Net5, 20.30-22.10u., met reclame.

. The Russia House (Fred Schepisi, 1990, VS). Geheime diensten staan machteloos tegenover amateurs in subtiele en ironische spionage-thriller over glasnost en de economische nadelen van ontwapening. Britse uitgever Sean Connery onderzoekt in Moskou betrouwbaarheid van Klaus Maria Brandauer en valt voor Michelle Pfeiffer. SBS6, 20.30-22.45u.

. Sleepy Hollow (Tim Burton, 1999, VS). Zie tv-vooraf. Oscar voor de art direction. Yorin, 22.00-0.00u.

. Gorillas in the Mist (Michael Apted, 1988, VS). Sigourney Weaver is sterk als primatologe Dian Fossey die zich inzette voor de bescherming van de berggorilla's in Rwanda. Net5, 22.10-0.25u.

The Spitfire Grill (Lee David Ziotoff, 1996, VS). Tranentrekker waarin een ex-gevangene wordt opgevangen door een lieve restauranthoudster, maar tegelijkertijd verguisd wordt door de dorpsbewoners. Canvas, 23.40-1.35u.

. Everyday God Kisses Us on the Mouth (Sinisa Dragin, 2001, Roemenië). Tiger Award-winnaar waarin een filosofische ex-gevangene wordt gevolgd langs een weg vol wilde nachten met zigeunerinnen, ganzen, moordlust, een echtgenote die zwanger blijkt van zijn broer en een bizarre vorm van verlossing. Ned.3, 0.17-1.50u.

Family Plot (Alfred Hitchcock, 1976, VS). Hitchcocks zwanenzang is een matte, maar vakbekwame thriller, waarin nep-medium Barbara Harris een verdwenen erfgenaam moet opsporen. Net5, 0.25-2.30u., met reclame.

. Journey into Fear (Norman Foster/Orson Welles, 1942, VS). Spionagethriller. Hoewel Welles halverwege de opnames als regisseur werd vervangen door Foster, zijn alle scènes waarin hij zelf optreedt (als geheim agent) van zijn hand. Joseph Cotton speelt een Amerikanse militair die tijdens WO II voor zijn leven vreest in Turkije. BBC2, 2.40-3.50u.

RADIO

Kunststof. Stella Braam praat over haar boek Tussen gekken en gajes. Radio 1, 19.04-20.00u.

De avonden. Na het uitzicht van conservator moderne kunst van het Dordrechts Museum Moniek Peters o.a. besprekingen van het boek Leven om te vertellen (Gabriel García Márquez) en de film Auto Focus van de Amerikaanse regisseur Paul Schrader, een verfilming van Robert Graysmiths biografie The Murder of Bob Crane. In het tweede uur een gesprek met schilder Bert Osinga. 747AM, 22.02-24.00u.