Emmer raadslid op non-actief na bedreigingen

De politie in Emmen onderzoekt bedreigingen aan het adres van gemeenteraadslid W. Halm. Bij de fractievoorzitter van Burgerbelangen Gemeente Emmen (BGE) werd deze week een steen door de ruit gegooid. Ook wordt het raadslid al enige tijd mondeling bedreigd. Hij heeft zijn politieke activiteiten voorlopig neergelegd. Volgens een woordvoerder van BGE hebben de bedreigingen te maken met politieke zaken. Op de achtergrond hiervan wil de woordvoerder niet ingaan. Halm zelf wil geen commentaar geven. Burgemeester C. Bijl van de gemeente Emmen heeft bij de politie aangedrongen op een diepgaand onderzoek. Halm houdt zich al enige tijd bezig met de financiën van de BVO Emmen. Deze voetbalclub kreeg vorig jaar financiële steun van de gemeente omdat een anonieme borgsteller de risico's overneemt. Halm probeert door juridische stappen de naam van de borgsteller openbaar te krijgen.