Eigen nieuws

Recensie

We zijn met school naar een voorstelling geweest van het Internationaal Danstheater voor de Jeugd. De voorstelling heette Met handen en voeten. Ze begonnen eerst met één vinger. Daarna werden het er steeds meer. En opeens kaboem!!!! De hoofden kwamen te voorschijn. Ze deden gebarentaal met hun handen. Daarna gingen ze dansen. De meiden deden een soort soldatendans. Toen waren de mannen aan de beurt en er speelde één vrouw bij. En daarna deden de vrouwen iets met stokken: ze gingen stampen. En iedereen ging zweten. Een vrouw kon héél goed balletdansen. Ik vond het heel knap van haar. Ik vond het hartstikke leuk omdat ze met houten stokken gingen elastieken. Dat vond ik pas echt leuk, omdat ze iets deden waarvan ik denk dat het nog nooit bestond.

Eigen nieuws van Fadoua el Aaddouyi, 10 jaar, Amsterdam

Efteling

Ik ben in de Efteling geweest.

En toen was ik in een doolhof geweest en daar was ik in een sloot gevallen.

En ik was voor het eerst in een achtbaan die over de kop gaat geweest.

Ik vond het best eng.

En ik kwam er misselijk uit.

En er was ook een lego tentoonstelling.

Daar kon je allemaal spelletjes doen en zo.

Maar je kon er ook dingen zelf bouwen.

Ik vond de Fata Morgana best eng.

Op het laatst at ik te veel friet en werd misselijk.

Holle Bolle Gijs was ook kapot hij zei alleen hier, hier.

Einde!!!

Eigen nieuws van Davey Riedel, 9 jaar, uit Sittard

Jarig

Avelon en ik zijn bijna jarig, Avelon op 2 februari en ik op 3 februari. Dan worden we 9! Daarom geven we samen een feestje. We mochten zelf de uitnodigingen rondbrengen, niet op de fiets maar te voet.

In het begin ging alles goed, maar voordat we bij Remco waren – de eerste die we een uitnodiging gingen brengen – gebeurde er al iets. Avelon zei dat we langs de Groenvoort moesten gaan en dat we er dan heel erg snel zouden zijn. Ik wist een andere weg, maar ik volgde Avelon omdat ze daar dichtbij woont en beter de weg wist. Eigenlijk hadden we dat maar beter niet moeten doen, want opeens wisten we de weg niet meer en liepen we telkens verkeerde straten in. Toen we eindelijk bij Remco waren, zagen we hem binnen zitten computeren, dus wegwezen.

Toen de uitnodiging in de bus zat, liepen we verder naar Avelon haar huis. Avelon zei dat we daar moesten aanbellen, dus dat deden we. Daar kregen we een koek en drinken. Daarna werden we naar de Meierstraat gebracht met de auto. Toen waren we al vlak bij Coco haar huis om daar de uitnodiging te brengen.

Daarna moesten we naar Koen. Dat ging goed, maar toen we naar Silke gingen, zei Avelon dat ik ze beter op een andere volgorde had kunnen leggen.

Toen we ook bij Gijs waren geweest, gingen we naar Jeanine. Toen we daarmee klaar waren, zagen we dat de uitnodiging van Chris weg was en schrokken we heel erg. We gingen zoeken. Maar nergens was hij te vinden. We hadden de halve weg terug onderzocht, maar nergens was hij te vinden. Toen we in de Van Heinsbergstraat waren, kwam mama opeens aanrijden. Ze zei dat bij Jeanine de uitnodiging van Chris ook gevonden was.

We mochten met mama meerijden tot dat we vlak bij het huis van Chris en vlak bij het huis van Laura waren. Avelon en ik brachten de uitnodigingen weg en eindelijk was toch alles goed gekomen.

Eigen nieuws van Iris van de Gevel, 8 jaar (bijna 9), Gilze

Dobby

Wij tweeën vinden dat Poetin helemaal niet op Dobby lijkt! Alleen zijn neus. En als hij op Dobby lijkt is dat toch leuk?

Wij zouden ook wel op een beroemdheid willen lijken! Dobby is een van de leukste spelers in de film. Je moet trouwens niet kwaad worden om zoiets stoms.

P.S. Ik (Pieta) vind het jammer dat het Harry Potter hoekje weg is.

Eigen nieuws van Pieta Wijsman, 11 jaar, en Roel Wijsman, 8 jaar, uit Oosterwolde