Vierde gedichtdag over dieren

Met de bekendmaking van de drie beste gedichten van 2002 is vanmorgen de vierde editie van de Gedichtendag begonnen. Die staat dit jaar in het teken van het diergedicht. De winnende gedichten waren van Ingmar Heytze, Rien Vroegindeweij en Elly de Waard. Dichter des Vaderlands Gerrit Komrij schreef speciaal voor deze gelegenheid het hiernaast gepubliceerde gedicht De favoriet. Eva Gerlach schreef de Gedichtendagbundel Daar ligt het, die vanaf vandaag gedurende twee maanden te koop is voor anderhalve euro. De Gedichtendag vindt tegelijk in Nederland en in Vlaanderen plaats en is een groeiend succes, aldus de Stichting Poetry International, een van de organisatoren. In totaal staan dit jaar meer dan 150 evenementen op het programma, waaronder een Poëziemarathon in Groningen en de Landelijke Poëziedag in Amsterdam. Vanuit Rotterdam vertrok vanmiddag een Gedichtendagtrein naar Groningen, waarin dichters voorlazen uit eigen werk. Ook in scholen, boekhandels en bibliotheken vinden evenementen plaats.

Verslag pagina 11