Troost: het AEX-menu

Troost voor gedupeerde beleggers: in Tilburg biedt Restaurant Auberge du Bonheur vanaf zaterdag het AEX-menu aan. De menuprijs is direct verbonden aan de actuele slotkoers van de AEX-index. Restauranthouder P. Verbunt bedacht het menu – hoofdgang: kalfslende of viscreatie – toen de AEX op 330 punten stond. Het menu kostte toen 40 euro. Nu is de prijs 28 euro, op een AEX-slotkoers van 270 punten.

,,Zo'n koersdaling had ik niet voorzien'', geeft Verbunt toe. ,,Op deze prijs leg ik nog net geen geld toe.'' Hij hoopt dat mensen nu een extra fles wijn bestellen. Verbunt benadrukt dat de koers geen invloed heeft op de kwaliteit van zijn menu. De actie is gericht op de zakelijke bezoekers. Zij vormen de grootse inkomstenbron voor het Tilburgse restaurant, maar ook hun bezoek nam de afgelopen maanden af. De actie blijft lopen zolang de AEX niet onder de 230 punten komt. Dan kost het Verbund te veel en `stapt hij uit'.