Nieuw probleem bij gezondmaking van NAC Breda

ABN-Amro en Rabobank staan een redding van de in ernstige financiële problemen verkerende voetbalclub NAC Breda mogelijk in de weg. De banken willen alsnog een forse tegenprestatie voor de toegezegde korting van 825.000 euro op de terugbetaling van de hypotheekschuld van 5,8 miljoen euro. Beide banken eisen voor een aantal jaren business-units, meer uiting aan promotie, het recht om spelers in te zetten voor bankactiviteiten en tribunekaartjes voor personeel en relaties. Volgens NAC-voorzitter Hennekam betekent dit een hinderpaal in het gezondmakingsproces van de club. Vanavond beslist de gemeenteraad van Breda over de reddingsactie van NAC. De gemeente wil het stadion overnemen voor 15,7 miljoen euro. Na aftrek van de terugbetaling van de schuld aan de banken en van een eerdere lening aan de gemeente blijft er voor NAC dan 4,5 miljoen euro over.