Groot-Brittannië

Titiaan

Vroeg boeken is geboden bij de voorjaarstroefkaart van de National Gallery in Londen: een overzichtstentoonstelling van Titiaan, de Italiaanse schilder en boegbeeld van de Renaissance. Behalve de elf Titiaans die het museum zelf bezit, zijn portretten, landschappen en bijbelse en mythologische taferelen van Titiaan (ca.1485-1576) bijeengebracht uit verzamelingen van rond de wereld, waaronder het Uffizi in Florence (Flora) en het Prado in Madrid (De aanbidding van Venus en Danae). Parallel aan de tentoonstelling loopt een omvangrijk programma van films, lezingen en muziekuitvoeringen onder de titel Titian After Dark. Ook daarvoor is vooruitboeken verplicht.

Titian, 19 febr t/m 18 mei in de National Gallery, Londen; ma-zo 10-17u; wo tot 20.30u; inl en boeken 0044-8709063891 & www.nationalgallery.org.uk