Bom in Landgraaf

Onbekenden hebben dinsdagavond een explosief gegooid tegen een woning in Landgraaf. Het explosief veroorzaakte flinke schade aan de voorgevel van het huis en geparkeerde auto's, maar niemand raakte gewond. De bewoner van het huis, Olav R., werd vorig jaar zelf verdacht van betrokkenheid bij een aanslag, nadat een handgranaat ontplofte onder de auto van de vrouw van wethouder Steiner uit het naburige Brunssum. Een politiewoordvoerder wilde geen verband leggen met de aanslag van vorig jaar.

De vorige aanslag, op 11 mei 2002, bracht de `Brunssumse coffeeshop-kwestie' in het nieuws. R. wilde een coffeeshop openen in Brunssum, maar de gemeente hanteert een `nul-coffeeshopsbeleid'. Steiner was de verantwoordelijk wethouder. R. werd met de aanslag in verband gebracht, omdat hij onvrede zou hebben met het stringente beleid. Justitie heeft tot op heden onvoldoende bewijs tegen hem. R. beweerde afspraken met de wethouders te hebben gemaakt over de vestiging van één coffeeshop.