Cateraar wil meer kantines

Overal waar bedrijfskantines zijn wordt geklaagd. Over de kwaliteit van het eten, over het aanbod en over de prijs. ,,De kwaliteit van het eten is onze verantwoordelijkheid, op die andere twee hebben wij weinig invloed'', zegt Hans Jacobs (46), sinds 1 januari voorzitter van de directie van cateraar Albron, waar veel bedrijven hun catering aan hebben uitbesteed. ,,De bedrijven die ons inhuren bepalen zelf hoe groot het assortiment is en in hoeverre ze de kantine willen subsidiëren. Dus als ze bezuinigen op de kantine, gaan onze prijzen omhoog.'' Jacobs, die al langer voor Albron werkt, gaat proberen kantines die door bedrijven zelf worden geëxploiteerd over te nemen. ,,De meeste grote bedrijven hebben hun catering al uitbesteed, maar er zijn nog genoeg middelgrote bedrijven met een kantine in eigen beheer.'' Door schaalvoordelen kan Albron de catering volgens Jacobs goedkoper aanbieden. Albron Catering, dat 3.500 werknemers heeft, had vorig jaar een omzet van 248 miljoen euro.

personalia@nrc.nl

    • Jochen van Barschot