Televisie en Radio Voorkeur

ACTUALITEITEN

Netwerk. Aandacht voor de behandelingsmethode in het Pieter Baan Centrum van Volkert van der G., de vermeende moordenaar van Pim Fortuyn, aan de vooravond van de pro forma-zitting. Verder een reportage over de zorgen van de Israëlische bevolking tijdens de vandaag gehouden verkiezingen. Ned.1, 20.30-21.02u.

Het elfde uur. Oud-redacteur van NRC Handelsblad en Midden-Oostendeskundige Michael Stein volgt de uitslagen van de verkiezingen in Israël en becommentarieert het VN-rapport van Blix. Ook aandacht voor de kabinetsformatie en christelijke kiezers die hun voorkeur hebben gegeven aan het CDA. Ned.1, 21.52-22.38u.

Nova. Debat over het nut van flitspalen tussen het hoofd van het Bureau Verkeershandhaving J. Spee in Soesterberg en G. van Woerkom van de ANWB. Verder de Israëlische verkiezingen en het laatste nieuws over de voortgang in de kabinetsformatie. Ned.3, 22.18-23.15u.

DOCUMENTAIRE

Terug op de werkvloer. Aflevering in een serie waarin leidinggevenden voor een aantal dagen tussen het `gewone' personeel aan de slag gaan. In de uitzending van vanavond verknoeit directeur Reynier van Bommel, nazaat en naamgenoot van de oprichter van het schoenbedrijf in Moergestel een schoen. Ned.3, 19.03-19.33u.

Andere tijden. Over de enorme hoeveelheid hulpgoederen uit de hele wereld die ons land binnenstroomde na de watersnoodramp van 1 februari 1953 en het teveel dat doorgestuurd werd naar Korea. Ned.3, 20.28-21.05u.

Factor. Gesprekken met en reacties van nabestaanden van de slachtoffers van Srebrenica. Tijdens de parlementaire enquête zijn deze niet gehoord. In Sarajevo en Tuzla worden vertaalde delen van de verhoren aan de nabestaanden voorgelegd. Onder hen de Dutchbat-tolk Hasan Nuhanovic. Ned.1. 23.18-0.07u.

SPORT

Rinus Michels, generaal buiten dienst. Zie tv-vooraf. Ned.2, 22.50-23.45u.

DRAMA

White teeth. Eerste deel van een vierdelige Engelse soapserie over het leven en problemen van twee excentrieke multiculturele families van Archie Jones en Samad Iqual in een kleurrijke wijk in Londen van de jaren zeventig tot nu. Ze krijgen te maken met migratie, de opvoeding van hun kinderen die zich steeds Engelser gaan gedragen, geloofskwesties, buitenechtelijke affaires en fundamentalisme. Ned.3, 21.05-22.00u.

KUNST

R.A.M. Gesprek met leden van de Zaanse band De Kift die de hoofdrol speelt in de film De arm van Jezus van regisseur André van der Hout. Verder Fiona Tan over haar overzichtstentoonstelling in museum De Pont in Tilburg en een gesprek tussen Michael Zeeman en de Engelse schrijver Blake Morrison over zijn boeken And When Did You Last See Your Father en Things My Mother Never Told Me. Ook aandacht voor Gangs of New York, de nieuwste film van Martin Scorsese. Ned.3, 23.15-0.33u.

FILM

Deuce Bigalow: Male Gigolo (Mike Mitchell, 1999, VS). Aquariumschoonmaker Rob Schneider wordt een gigolo in platte komedie zonder timing en met een obsessie voor lichaamssappen. SBS6, 20.30-22.05u., met reclame.

The Emerald Forest (John Boorman, 1985, VS). Avontuur met belerende ecologische toon. Ingenieur gaat op zoek naar verdwenen zoon (in het echt zoon van de regisseur, maker van Deliverance). Deze blijkt in Amazonegebied te zijn opgevoed door primitieve stam. V8, 20.30-22.30u., met reclame.

Adieu Babylone (Raphaël Frydman, 2001, Fr.). Leraar maakt op rollerskates een reis van Amazonegebied naar New York, maar moet zijn reis uitgemergeld afbreken. Pizzakoerier Anouk is verliefd op hem en wil de reis in zijn plaats voltooien. Ned.3, 0.55-2.15u.

Houdini (George Marshall, 1953, VS). Biografische film met Tony Curtis als de boeienkoning uit de titel laat de fantasie de vrije loop. Met Janet Leigh als zijn toegewijde echtgenote. Morgen, SBS6, 13.10-15.05u., met reclame.

RADIO

De avonden. Literair variété met de redactie van De Revisor en een reportage over de explosieve politieke en sociale situatie in Venezuela. 747AM, 22.02-24.00u.

Faros cultuur. Over de verschillen tussen de protestantse en katholieke visie op de Nederlandse historie na de 80-jarige oorlog. Morgen, 747AM, 15.02-16.00u.