Oostenrijk raakt Formule I kwijt door tabaksverbod

De Grand Prix van Oostenrijk wordt medio mei voor de laatste keer verreden. Dit heeft Formule I-baas Bernie Ecclestone gisteren verklaard. De reden is dat in Oostenrijk vanaf volgend jaar geen reclame voor tabak meer mag worden gemaakt. Eerder werd de Grand Prix van België van dit jaar om dezelfde reden van de kalender afgevoerd. Het circuit in Spielberg heeft weliswaar nog een contract tot 2006 met Ecclestone, maar volgens een clausule kan hij de overeenkomst verbreken. Dit jaar begint op 9 maart in Melbourne het GP-seizoen. Van de zestien races worden nog slechts tien in Europa gehouden. Volgend jaar zijn dit nog maar vijf of zes races. In 2004 staan Sjanghai en Bahrein nieuw op het programma, in 2005 Istanbul en Moskou. In Oostenrijk werd 25 keer een Grand Prix verreden.