Weer winst Macintosh

Winkelbedrijf Macintosh Retail Group maakt weer winst. De eigenaar van winkelketens als Kwantum, Dolcis en BelCompany heeft het verlies van 18,7 miljoen euro in 2001 vorig jaar omgezet in een nettowinst van 26,4 miljoen euro, zo maakte het in Maastricht gevestigde bedrijf dat 725 winkels in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland heeft gisteren bekend.

Van de winst is 14,2 miljoen euro afkomstig van eenmalige baten uit de verkoop van de vijftig Bentex-winkels (textiel), internetaanbieder MyWeb en het onroerend goed van de Piet Klerkx woonboulevard in Waalwijk, dat Macintosh in bezit had. De nettowinst uit de gewone bedrijfsvoering steeg van 4,3 naar 12,2 miljoen euro, bijna een verdrievoudiging.

De omzet daalde met 5,4 procent tot 766,5 miljoen euro als gevolg van het afstoten van de Bentex-winkels en het sluiten van bij elkaar vijftig winkels van Superconfex (kleding) en de schoenenwinkels Dolcis, Manfield en Invito. De omzet van de kledingwinkels van Macintosh bleef nagenoeg gelijk, terwijl die van de meubelzaken daalde, ondanks omzetgroei bij de Kwantum woonwinkels. Andere winkelketens die de omzet zagen stijgen, waren Halfords (auto-accessoires) en BelCompany (telefonie).