Uitslag verkiezingen 2

Meneer Balkenende stelt dat Nederland behoefte heeft aan een stabiel en krachtdadig kabinet en hij heeft meerdere malen duidelijk gemaakt dat hij niet gelooft dat dat kan met de PvdA.

Nu er geen alternatief voorhanden lijkt moet hij dus, in het belang van het land, het vormen en leiden van een coalitie overlaten aan anderen. Er zijn voldoende krachten in het CDA die wel geloven in een goede samenwerking met de PvdA.

Het frustreren van de vorming van een CDA-PvdA-kabinet is niet alleen in tegenspraak met zijn eigen stelling, het is ook de oeroude politiek van CDA-regentschap, die destijds leidde tot nationale euforie over de vorming van Paars 1. Als het CDA na acht jaar retraite nog niet van die arrogantie genezen is, dan is het wat mij betreft tijd voor Paars 3.

    • Bas Könning