ROLLATOR-RACE

Niels van Baarlen (27) is producer van Evers Staat Op, een dagelijks ochtendprogramma op radio 538 met Edwin Evers, dat bijna 1,5 miljoen luisteraars per dag trekt.

,,Mijn dag begint om vier uur 's morgens. Tegen de tijd dat Nederland wakker wordt, ben ik al aan het werk. De ochtend is het mooiste moment van de dag. Er zijn ook wel dagen dat ik liever wat langer blijf liggen, maar als ik dan eenmaal in de studio ben, word ik vanzelf wel wakker.

,,Drie jaar geleden verhuisde Evers met zijn ochtendshow van radio 3 naar radio 538. Zijn vaste sidekicks, Cobus Bosscha en Rick Romijn, verhuisden mee. Na een jaar ging Cobus terug naar radio 3 en nam ik zijn plaats in. Dat was niet makkelijk, want hij was een van de pijlers van het Evers Staat Op-team. Maar ik moet zeggen dat ze mij vanaf de eerste uitzending als volwaardig lid hebben opgenomen.

,,Ik ben als producer verantwoordelijk voor de inhoud van het programma. Veel luisteraars hebben 's morgens geen tijd om de krant te lezen, het eerste nieuws dat ze horen komt van ons. Wij brengen het nieuws van de dag in een nutshell. Daarnaast struin ik 24 uur per dag het internet af op zoek naar opvallende berichtjes; het Nederlands kampioenschap rollator-race in Tytsjerksteradiel bijvoorbeeld, dat is zeker het noemen waard.

,,Radio heb ik altijd heel mooi gevonden. Ik werkte als 15-jarige al voor de ziekenomroep. Zelf zou ik geen ochtendshow kunnen dragen. Maar ach, ik heb al het mooiste werk dat er is.

    • En Marjolein te Winkel