Korbach weg bij Sparta

Het avontuur van Fritz Korbach als hoofdtrainer van eerste-divisieclub Sparta is na twee dagen weer voorbij. De 57-jarige oefenmeester die afgelopen woensdag bij zijn presentatie nog zelfverzekerd beweerde dat hij de Rotterdamse club weer naar het hoogste niveau zou gaan brengen, is lichamelijk niet in orde. Na de eerste training werd hij onwel. Clubarts Casper van Eijck onderzocht de coach en adviseerde hem daarop om te stoppen met werken. Korbach gaf gehoor aan het advies: ,,Als de plaatselijke winkelier het zegt, dan ligt het anders. Maar Casper is kundig genoeg. En stel je voor dat het over 2,5 maand mis met me gaat, dan zit Sparta nog dieper in de ellende.'' Het noodlijdende Sparta, dat eerder deze week nog coach Dolf Roks ten faveure van Korbach met een afkoopsom de laan uit stuurde, kan weer op zoek naar een hoofdtrainer.