IN DE DOUCHE

Pieter Zoon (35) uit Alkmaar luistert vooral naar alternatieve muziek en informatieve programma's.

,,Radio is meer een eenheidsworst geworden. Uitgesproken programma's zoals vroeger heb je tegenwoordig nauwelijks meer. Ik begrijp de voordelen van een horizontale programmering - hetzelfde programma op hetzelfde tijdstip - maar dat is op 3FM ten koste gegaan van de originaliteit. Vroeger had je op dinsdag de VARA en op woensdag de VPRO. Memorabele radio.

,,Tegenwoordig luister ik op mijn werk naar Radio 3FM. Gesproken woord is tijdens het werk lastig te volgen. Ik heb trouwens niets met Arbeidsvitaminen, 's ochtends tussen negen en twaalf; voor de duizendste keer Bohemian Rhapsody van Queen komt me de neus uit. Kink FM kan ik jammer genoeg niet ontvangen, want ik heb geen kabelaansluiting op mijn werkplek. Het wordt tijd dat Kink FM een etherfrequentie krijgt.

,,Thuis luister ik 's avonds naar het Radio 1 Journaal voor het nieuws. Verder vind ik het cultuur- en mediaprogramma Kunststof heel aardig. Veelzijdig, goede presentatoren en iedere dag te beluisteren. Dat is nu wel weer een goed voorbeeld van horizontale programmering. Later op de avond staat mijn radio op Kink FM of op Het Lek van de VPRO op 3FM voor alternatieve muziek.

,,Op zaterdag luister ik altijd naar Radio 2. Eerst Cappuccino, vervolgens Spijkers met koppen en dan KRO's Goudmijn. Zondag staat de radio op `1'. 's Ochtends voor Vroege Vogels en 's middags voor NOS Langs de Lijn. Waar ik thuis naar de radio luister? Eigenlijk overal. Ik heb ook een radio in de douche.''

    • Jan Benjamin