Hitradio

Selwyn Donia (22) uit Alkmaar >luistert naar hitradio en dance.

,,Radio leeft. Het is altijd spannend en nooit hetzelfde. Ik vind het een groot voordeel dat je radio kunt luisteren waar je maar wilt... op je werk, in de auto, op je kamer. Dat kan bij de televisie niet.

,,Ik luister gemiddeld drie uur per dag naar de radio. Eigenlijk altijd naar muziek en niet naar nieuws of achtergronden. Ik hou van hitradio met afwisselende muziek waar ik wat mee kan, zoals pop, r&b en dance.

,,Mijn favoriete station is Yorin FM. Dat vind ik vriendelijker, strakker en professioneler dan Radio 538. 538 is een beetje kinderachtig. Ik heb een hekel aan stomme geintjes, zoals quizzen en telefoontjes van luisteraars.

,,Ik luister liever naar algemene hitradio dan naar themazenders met slechts één muzieksoort. Een uitzondering daarop is ID&T Radio. Dat station zendt alleen maar dancemuziek uit. Je kunt het vergelijken met Kink FM, maar dan voor liefhebbers van house. De zender is eigendom van ID&T, een van de grootste organisatoren van houseparty's in Nederland. Ze zenden uit via de kabel, maar ze willen graag een etherfrequentie.

,,Ik ben overigens niet alleen radioluisteraar, maar ook radiomaker. Ik werk een paar dagen per week bij een regionaal mediabedrijf. Voor een aantal commerciële radiostations in de buurt heb ik de vormgeving gedaan. En op zaterdagavond heb ik een eigen danceprogramma op een regionaal commercieel radiostation.''

    • En Jan Benjamin