Hirsi Ali: Mohammed is pervers

VVD-Tweede Kamerlid Ayaan Hirsi Ali noemt de profeet Mohammed vandaag in Trouw ,,pervers'' en ,,een tiran''. Ze zegt: ,,Mohammed is, gemeten naar onze westerse maatstaven, een perverse man. Een tiran. Hij is tegen vrije meningsuiting. Als je niet doet wat hij zegt, loopt het verkeerd met je af. Dat doet mij denken aan al die megalomane machthebbers uit het Midden-oosten: Bin Laden, Khomeini, Saddam.''

Hirsi Ali, die na de verkiezingen in de Kamer is gekomen, kreeg vorig jaar zware kritiek van moslims toen zij in de praatprogramma's Barend & Van Dorp en Rondom Tien zei dat de islam ,,gemeten aan bepaalde criteria'' een achterlijke godsdienst kan worden genoemd. Later nuanceerde ze die uitspraak op een congres van de wetenschappelijke bureaus van VVD en PvdA. Ze zei toen dat met de islam niets mis is als bron van zingeving, maar wel als bron van moraal.