Burgemeester Maastricht zingt over fatsoen

Burgemeester G. Leers (CDA) van Maastricht heeft een cd gemaakt, waarop hij met een vrolijke noot een serieus onderwerp benadert. Met het liedje Fatsoen moet het Doen roept hij op om eerst tot tien te tellen als een ander je op je tenen gaat staan, en je medemens met een glimlach in plaats van een opgestoken vinger te bejegenen. Leers presenteert zijn cd dinsdag in de Maastrichtse studio waar hij het plaatje heeft opgenomen. Hij zal zijn liedje dan live ten gehore brengen. Het schijfje gaat een kleine 5 euro kosten, waarvan 2 euro gaan naar de Stichting Tegen Zinloos Geweld. Op de cd staat naast de Nederlandse uitvoering ook een Limburgse versie van het nummer met de titel Fetsoen moot 't Doen. Er staat ook een uitvoering van het Maastrichtse volkslied op