Voor Zomerspelen 2004 wordt aparte wetgeving geëist

De organisatoren van de Olympische Spelen van 2004 in Athene willen dat de Griekse regering de wet aanpast voor een goed verloop van het evenement.

Zo wordt aangedrongen op het invoeren van de mogelijkheid in de wet om samenscholingen te verbieden, bedrijven in de omgeving van de stadions te sluiten en videobewaking in een aantal wijken in te voeren. Ook moeten winkels kunnen worden verplicht langer open te blijven en moeten de parkeerboetes fors omhoog (tot duizend euro plus het intrekken van het rijbewijs gedurende een maand). Bedrijven met meer dan vijf werknemers moeten kunnen worden gedwongen het personeel tijdens de Spelen de helft van hun vakantiedagen te laten opnemen. Volgens het organisatiecomité zijn de maatregelen nodig om de Spelen vlot te laten verlopen. Het wijst er op dat bij de Spelen in Sydney en Salt Lake City de wetgeving ook tijdelijk is aangepast. Griekse kranten vrezen dat door de gevraagde maatregelen Athene in 2004 een vesting wordt. De bewoners zullen daar dan ook grote bezwaren tegen maken.