Nachtopvang junks alsnog open

De omstreden verslaafdenopvang bij de tippelzone aan de Keileweg in Rotterdam gaat, als het aan het college van B en W ligt, alsnog open. Wanneer is nog onduidelijk, aldus R. Andriessen van Programmabureau Veilig.

De opvang zou eigenlijk in juli 2002 opengaan. ,,De opvang is nodig vanwege de afbouw van de Keileweg'', zegt Andriessen. Hij benadrukt dat de voorziening waar 49 verslaafde mannen van 4 uur 's middags tot 8 uur 's ochtends kunnen worden opgevangen tijdelijk is. Maximaal tot eind 2004 wanneer de tippelzone wordt opgeheven. Algemeen directeur S. Czyzewski van Bouman verslavingszorg, de stichting die de opvang op zich neemt, juicht het besluit toe. ,,Het is noodzakelijk deze mensen binnen te halen en de noodzakelijke zorg te bieden.'' Het is volgens de directeur de bedoeling dat de mannen gedurende hun verblijf aan de Ohmstraat worden doorverwezen naar meer reguliere zorginstellingen en werkprojecten. De stichting wil graag met de omwonenden praten over wat ,,acceptabel is en wat niet''.