Lijkt Dobby op president Poetin?

Dat Jan Peter Balkenende, de eerste minister van Nederland, lijkt op Harry Potter uit de film, dat weten we al lang. Hij is er zelfs een beetje flauw van, om aldoor maar vergeleken te worden met de jonge tovenaar. Maar heel erg vindt hij het ook niet. De politicus met zijn bril en Potter-kuif is erg populair bij kinderen, die vaak graag een handtekening van hem willen – misschien wel omdat hij zo op Potter lijkt.

Maar nu is er voor Dobby-fans belangrijk nieuws losgekomen afgelopen week: in een Russische krant heeft namelijk gestaan dat de Russische president, Vladimir Poetin, vindt dat hij op Dobby lijkt – en daar is hij boos om! Hij is niet blij dat hij op de beste huiself van de wereld lijkt, nee, hij is boos! Zelfs zo boos dat hij naar de rechter wil. Een groep advocaten in Moskou zou volgens de Russische krant een rechtszaak tegen de makers van de tweede Harry Potter-film willen aanspannen. Omdat zij met opzet Dobby het gezicht van Poetin gegeven zouden hebben. Om Poetin belacheliijk te maken.

Dobby-fans, wij weten beter. Dobby is uniek. En ik vind dat Poetin helemaal niet zo erg op Dobby lijkt. Nou ja, een beetje misschien. Maar als je het niet met me eens bent, hoor ik het wel. De Dobby groeten!

    • Paul Steenhuis