Goede generale Williams-zusjes

Een dag voor hun onderlinge tweestrijd in de finale van de Australian Open hebben Venus en Serena Williams in Melbourne het dubbeltoernooi op hun naam gebracht. In de finale wonnen de Amerikaanse tenniszusjes vandaag van het als tweede geplaatste Spaans-Argentijnse koppel Virginia Ruano Pascal/Paolo Suarez: 4-6, 6-4 en 6-3.

Het duel in de Rod Laver Arena werd gespeeld onder een gesloten dak, nadat de temperatuur halverwege de middag was opgelopen tot veertig graden Celcius. Op basis van het aangescherpte `hittebeleid', bedoeld om zowel spelers als publiek te beschermen, besloot de organisatie een kwartier voor aanvang van de wedstrijd het dak van het stadion te sluiten. Volgens de weersvoorspelling wordt het morgen, de dag van de vierde opeenvolgende grandslamfinale tussen de Williams-zusjes, opnieuw veertig graden.

De eindoverwinning van Venus en Serena Williams betekende hun zesde grandslamzege in het dubbelspel. Omdat de gezusters wegens hun doorgaans overvolle programma in het enkelspel zelden samenspelen, hebben de olympisch kampioenen (2000) geen officiële ranking in het dubbelspel. Van de organisatie kreeg het tweetal echter een wildcard. Bovendien werden de nummers één en twee in het enkelspel bovenaan de plaatsingslijst gezet, hetgeen tot onvrede leidde bij tal van speelsters, onder wie routinier Martina Navratilova (46).