Eigen nieuws

Minoes

In de Catharinakapel draaien ze de leukste films, zoals nu. Er is een leuke film aangekomen, hij heet Minoes. Het is voor kinderen van 6 jaar en ouder. Het gaat over een kat die Minoes heet. Door een vies goedje is ze veranderd in een mens, maar nog steeds heeft ze haar katse eigenschappen. Ze beleeft een avontuur met Tibbe en meneer Ellemeet.

Veel plezier.

En dan nu een gedicht.

De boswandeling

Ik liep laatst door het bos

en keek naar de groene stukjes mos.

Ik gooide een stok voor mijn hond

en stapte per ongeluk in de stront.

Ik keek naar een reiger die overvloog

en verderop een worm opzoog.

Toen ging ik weer naar huis

en maakte chocolademelk op het fornuis.

Eigen nieuws en eigen gedicht van Hannah Boerstra, 8 jaar, uit Harderwijk

IJs

ik heb een lieve moeder

en een lieve zus

ik heb meegemaakt

dat ik op het ijs was maar toen brak

het ijs!

Eigen nieuws van Teus Groenendijk,

6 jaar, uit Rotterdam