Chris Ware krijgt `Gouden Palm van de strip'

Tijdens de dertigste editie van het stripfestival, dat van 23 t/m 26 januari gehouden wordt in het Franse Angoulême, is Jimmy Corrigan van de Amerikaanse tekenaar Chris Ware bekroond met de Alph-Artsprijs voor het beste album.

De Amerikaan, bekend om zijn munitieus vormgegeven, sombere verhalen, wordt beschouwd als een van de belangrijkste vernieuwers van het beeldverhaal. Andere prijswinnaars van de `Gouden Palmen van de strip' zijn Le Derisoire van Olivier Supiot en Eric Omond (beste tekenwerk) en Quartier lointain van Jiro Taniguchi (scenario). De persaandacht voor de prijsuitreiking dreigde dit jaar ondergesneeuwd te raken door de opening van de Rue Hergé door het Belgische prinsenpaar Philippe en Mathilde. De schepper van Kuifje wordt in Angoulême geëerd met een eigen straat. Philippe onthulde ook een beeld van Herge, een reusachtig hoofd dat midden in deze drukke winkelstraat is neergezet.