200 verboden voor zwembaden

Na de invoering van het Protocol Gedragsregels Zwembaden hebben tweehonderd mensen in de politieregio's Hollands Midden, Haaglanden en Amsterdam-Amstelland een toegangsverbod voor baden gekregen.

Dat heeft de projectleiding van het protocol vandaag bevestigd. De toegangsverboden werden tijdens een proefperiode tussen begin mei en half september 2002 opgelegd. ,,Het gaat hierbij om uitsluitingen variërend van veertien dagen tot vijf jaar, afhankelijk van het strafbare feit'', aldus M. Snouck Hurgronje, projectleider van het Protocol Gedragsregels Zwembaden. Het protocol werd vorig jaar opgesteld om bij overlast in de zwembaden adequaat te kunnen optreden. Zeventig zwembaden uit drie politieregio's sloten een overeenkomst met politie en justitie om probleemjongeren buiten de deur te houden.