Voorkeur Muziek

Maria Vespers

De Maria Vespers van Claudio Monteverdi, een van de beroemdste en aansprekendste werken van de 17de eeuwse Italiaanse componist, worden uitgevoerd tijdens de Matinee op de Vrije Zaterdag, rechtstreeks te beluisteren via Radio 4 en dinsdagavond nog eens herhaald. Philippe Herreweghe dirigeert solisten, koor en orkest van het Collegium Vocale Gent en Concerto Palatino.

Maria Vespers: 25 jan 14u15 Concertgebouw Amsterdam. Res 020-6718345. Radio 4: 25 jan 14u15; herh. 28 jan 20u.

Osdorp Posse

De drijvende kracht van de Nederhop keert na het Beatbusters-avontuur van rapper Def P terug met het album Tegenstrijd, dat belooft `roffer dan ooit' te worden dankzij een terugkeer naar de oude school van de hiphop. De eigenlijke tournee begint in februari, maar voor de hardcore-fans houdt de Posse alvast een releaseparty op fietsafstand van de afslag Osdorp.

25 jan P60, Amstelveen.