Longlist voor Gouden Uil bekendgemaakt

Op de longlist voor de Gouden Uil, de belangrijkste literaire prijs van Vlaanderen, staan veertien romans, twee essaybundels, twee biografieën en twee andere non-fictieboeken.

De genomineerden voor de prijs, die op 22 maart wordt uitgereikt, zijn J.M.H. Berckmans (Het onderzoek begint), Mark Boog (De warmte van het zelfbedrog), Paul Claes (Het hart van de schorpioen), Oek de Jong (Hokwerda's kind), Leon de Winter (God's Gym), Jef Geeraerts (Dossier K.), Esther Gerritsen (Tussen een persoon), Kees Jaap Klein (Mijn broer), Tom Lanoye (Boze tongen), Willem Melchior (Het hoofd op de buik), Guus Middag (Vrolijk als een vergelijking), Ilja Leonard Pfeijffer (Rupert), Marja Pruis (Bloem), Kees 't Hart (De ziekte van de bewondering), Oscar van den Boogaard (Een bed vol schuim), Dik van der Meulen (Multatuli), Annejet van der Zijl (Anna), Adriaan van Dis (Familieziek), Hans Warren (Geheim dagboek 2001) en Frank Westerman (Ingenieurs van de ziel). Vier van de genomineerden zijn Vlaming.