GroenLinks is met acht zetels niet ontevreden

GroenLinks krijgt acht Kamerzetels. De partij was de laatste dagen in de peilingen teruggelopen van de tien zetels die ze in mei 2002 behaalde naar zes in de laatste peiling van Maurice de Hond, gisteravond.

Met een vinnige groet aan ,,sterrenwichelaar'' De Hond toonde partijleider Femke Halsema zich ,,niet ontevreden'' met het behaalde resultaat. Vooral de winst van `links' stemde haar gelukkig. En ook op de acht zetels van GroenLinks was ze ,,best trots'', zei ze. De vreugde over de virtuele winst ten opzichte van de laatste peiling overheerste boven de treurnis over het feitelijk verlies. Halsema weet die voornamelijk aan de machtsstrijd tussen CDA en PvdA en de ,,zuigkracht'' van Wouter Bos op linkse kiezers. Vooralsnog `sneuvelt' alleen Kamerlid Naïma Azough, tot algehele treurnis van de andere fractieleden. Azough: ,,De kiezer gaat blijkbaar voor de waan van de dag.''